Kennisbank

De Kennisbank bestaat uit mensen die hun expertise, ervaring, kennis en kunde inzetten voor verenigingen en maatschappelijke organisaties. De focus van de Kennisbank ligt op het ondersteunen, adviseren en coachen.

Het doel is het versterken van de eigen kracht van de vrijwilligersorganisatie (empowerment).
Ervaren (oud-)managers, – ondernemers treden belangeloos op als tijdelijk adviseur voor maatschappelijke organisatie. Zij zetten hun kennis, kunde en ervaring in om te ondersteunen.

SKN: Kennis uit de samenleving voor de samenleving

Het Senioren Kennis Netwerk (SKN) is een adviesnetwerk met een maatschappelijke doelstelling. De leden van het SKN zijn senioren die hun sporen hebben verdiend in de meest uiteenlopende management- en adviesfuncties in het bedrijfsleven, onderwijs en (semi-)overheid. Deze professionals, met een schat aan theoretische en praktische kennis en ervaring, verkeren in een levensfase waarin zij meer tijd tot hun beschikking krijgen. Zij willen actief blijven en doen dat door hun gebundelde kennis en ervaring aan te bieden aan de Oisterwijkse gemeenschap.

Het SKN voert projecten en onderzoeken uit voor lokale opdrachtgevers die een maatschappelijk doel nastreven. Dat kan de gemeente zijn, een maatschappelijke organisatie, een vereniging of een burgerinitiatief. De bijdrage van SKN-leden is altijd toegesneden op de vraag, variërend van meedenken en een luisterend oor bieden tot het uitvoeren van onderzoek of het aandragen van oplossingen voor een specifiek vraagstuk. Voor opdrachten wordt niet betaald, alleen (geringe) onkosten worden in rekening gebracht. Voor de leden van het SKN is een succesvol resultaat de mooiste beloning.

De Oisterwijkse Uitdaging en SKN werken samen om de krachten te bundelen.

 

Op dit moment gevraagd en aangeboden

Categorie
Status
Type
Sorteer op
TITELDATUMSTATUS
Stichting Stoommachine vraagt een nieuwe vrijwilliger (mogelijk als bestuurslid)08-01-2017
Type:
Vraag
Categorie:
Hulpbank
open