Oisterwijk Deelt.nl

Oisterwijkse Uitdaging & OisterwijkDeelt bundelen krachten

Twee Oisterwijkse initiatieven die in de kern hetzelfde doel hebben, slaan de handen ineen. De Oisterwijkse Uitdaging en OisterwijkDeelt hebben beiden het doel om in de gemeente Oisterwijk vraag en aanbod van materieel, menskracht en middelen bij elkaar te brengen en efficiënter te benutten. Ze doen dit allebei net even op een andere manier, maar door samen te werken kunnen ze wel meer bereiken voor iedereen in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.

Over de Oisterwijkse Uitdaging

De Oisterwijkse Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. Ze bemiddelen in vragen van maatschappelijke organisaties enerzijds en aanbod van Materialen (meubels, spullen), Menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en Middelen uit het bedrijfsleven anderzijds. Dit alles met gesloten beurzen. Door een structurele samenwerking met een groep mensen uit het bedrijfsleven – de Matchgroep – bouwt de Uitdaging bruggen tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

We zijn een ondernemersnetwerk dat dóet. We stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen”, aldus Anita van Reusel-Verhoeven (Oisterwijkse Uitdaging).

Over OisterwijkDeelt

OisterwijkDeelt.nl is een online deelplatform, een soort marktplaats, waarop inwoners, sportclubs, scholen, maatschappelijk initiatieven en bedrijven uit de gemeente bij elkaar worden gebracht om allerlei zaken met elkaar te delen. Of het nu gaat om spullen, gereedschap, auto’s, klusjes of kleding, je kunt het via de website ruilen, weggeven of uitlenen aan buurtgenoten.

“Lokaal delen zorgt dat voor meer sociale verbinding in de buurt. Mensen komen namelijk met elkaar in contact of helpen elkaar, hoe leuk is dat? Daarnaast is het ook nog goed voor het milieu én de portemonnee”, aldus Laury Zwart (OisterwijkDeelt).

Samenwerking

Om de samenwerking vorm en inhoud te geven worden gezamenlijke (communicatie) activiteiten gedaan en versterken de initiatieven elkaar in het matchen van vraag en aanbod. Hulpvragen die niet helemaal passen bij OisterwijkDeelt, worden bijvoorbeeld neergelegd bij de matchgroep van de Oisterwijkse Uitdaging. Andersom heeft de Uitdaging soms bepaald aanbod van bedrijven over (meubilair, kantoor mappen, etc.) dat zij op OisterwijkDeelt.nl zichtbaar maken om daar maatschappelijke initiatieven blij mee te maken. Door deze samenwerking versterken ze het succes van beide initiatieven en helpen ze tegelijkertijd Oisterwijkers en de samenleving vooruit.